Reflexologie

 In de afgelopen tientallen jaren zijn er verschillende vormen van reflexzonetherapieën ontwikkeld. De meest bekende hiervan zijn de hand- en voetreflexologie en drukpuntmassage waarbij als ondersteuning vaak gebruik wordt gemaakt van Homeopatische middelen en Bach-bloesems.

Bij de verschillende vormen worden er ook weer andere theorieën op nagehouden en lijken niet altijd met elkaar te stroken. De grondlegger van de Reflexzonebehandeling is dr. William Fitzgerald.

Bij de indeling van dr. Fitzgerald is het menselijk organisme in tien zones verdeeld. De zones lopen van het hoofd tot de tenen en vertakken zich in de schouders tot de vingers. (bron: Dr. F. Wagner, Reflexzonemassage voor iedereen)

Reflexologie is een ondersteunende therapie die gericht is op de totale mens en zijn uitwerking heeft op lichaam en geest. Daarbij gaat Reflexologie uit van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

De therapie kan ingezet worden bij zowel acute als chronische klachten. Het kan dienen als aanvulling op fysiotherapie en behandelingen in het reguliere medische circuit.

Wanneer je een afspraak maakt voor een Reflexologisch consult, zal er eerst een intake plaatsvinden. Aan de hand van de intake zal een kort onderzoek plaatsvinden en een behandelplan opgesteld worden.

De  Tarieven van Reflexologie vind je hier.