Massages

 

Of je nou fanatiek bezig bent geweest met sporten, of juist wat ontspanning verdient na een week hard werken. Massage is het middel bij uitstek. Het kan verlichting geven bij pijn, vermindert stress en bevordert de ontspanning van lichaam en geest. Het geeft nieuwe energie en kan bij sporten gebruikt worden voor een sneller herstel van de spieren na een zware inspanning of juist preventief om blessures en spierpijn te voorkomen.

Klassieke massage

Klassieke massage wordt hoofdzakelijk toegepast ter ontspanning. Het zorgt voor ontspanning van de spieren, verbetering van de doorbloeding en stofwisseling en heeft een kalmerende en rustgevende werking op het lichaam en geest.

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van een olie. De therapeut zal een advies uitbrengen welke olie er het beste gebruikt kan worden. Samen met de therapeut bepaal je hoe stevig de massage mag zijn en welk lichaamsdeel eventueel meer aandacht nodig heeft.

Tijdens de massage lig je op een verwarmde tafel. Het lichaam is afgedekt met warme handdoeken en alleen het lichaamsdeel wat gemasseerd wordt is ontbloot. Klik hier voor de  Tarieven  van klassieke massage.

Sportmassage

Sportmassage zorgt ervoor dat spieren in het lichaam in conditie blijven en sneller herstellen na een geleverde inspanning. Sportmassage voor de training kan blessures voorkomen. Sportmassage is niet alleen bedoelt voor sporters. Ook voor niet- sporters kan sportmassage een uitkomst bieden. Denk bijvoorbeeld aan rug- , nek- en schouderklachten door een verkeerde werkhouding. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van verschillende klachten. Door een verkrampte lichaamshouding kunnen verhardingen in de spieren ontstaan. Massage kan daarbij verlichting geven of de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling hangt af van de aard van de klacht.

Bij sportmassage gaat het niet alleen om het masseren zelf, zo wordt er ook gekeken naar;


  • de lichaamshouding
  • het beoordelen van blessures
  • functietesten van spieren en gewrichten
  • opsporen van verhardingen of verkortingen in de spieren
  • aanleggen van (preventieve) tapes en bandages
  • waar nodig doorverwijzing van en naar fysiotherapeut of arts

Klik hier voor de  Tarieven van sportmassage.

Hotstone massage

Hoewel Hotstone massage in de Westerse samenleving nog een relatief nieuw begrip is, bestaat deze techniek al meer dan eeuwen en wordt veel toegepast in zowel Aziatische- als Noord-Amerikaanse culturen.

Een Hotstone massage is een gecombineerde behandeling van ontspanningsmassage, thermo- en aromatherapie. De massage geeft een diepe ontspannende en helende werking. Over het algemeen wordt het lichaam eerst met de handen gemasseerd zodat het kan wennen aan de massage. Daarna met hete lava stenen die worden verhit tot een temperatuur tussen de 45 en 55 graden. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfestromen worden gestimuleerd. Spanningen in het spierweefsel worden makkelijker opgelost, omdat naast massage ook warmte gebruikt wordt. Klik hier voor de  Tarieven van Hotstone massage.


Cupping

Cupping is een oude behandelmethode die zowel in het oosten als in het westen gebruikt wordt. Sjamanen gebruikten uitgeholde horens van dieren om beten van slangen en insecten uit te zuigen. De therapeutische toepassingen zijn in de loop der jaren steeds verder verfijnd.

Bij Cupping wordt gebruik gemaakt van vacuümkracht op de huid, waardoor de huid omhoog wordt getrokken en er meer bloed naar de plek wordt gezogen. Cupping zorgt voor een stevige spier- en bindweefselmassage en maakt verklevingen los.

Cupping wordt veelal toegepast bij rug- , schouder- en nekklachten. Maar ook bij cellulitis en migraine. Na een behandeling zal er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Klik hier voor de  Tarieven van Cupping.